Je prosecco opravdovým fenoménem?

Prosecco je druh šumivého vína, které se vyrábí v regionech Veneto a Friuli-Venezia Giulia v Itálii. Vyrábí se z hroznů Glera a je známý svou lehkou, osvěžující chutí a relativně nízkým obsahem alkoholu.

 

V posledních letech se Prosecco stává stále populárnějším jako cenově dostupnější alternativa šampaňského, přičemž prodeje Prosecca na některých trzích převyšují prodeje šampaňského. To vedlo k rozšíření značek a odrůd Prosecco a také k rostoucímu zájmu o koktejly na bázi Prosecco.

Prosecco je navíc spojeno s určitým životním stylem, jehož lehký a šumivý charakter je často spojován s oslavami, společenskými akcemi a volnočasovými aktivitami. To vedlo k používání Prosecca v marketingových a brandingových snahách, což dále přispívá k jeho popularitě a statusu kulturního fenoménu.