Blog
Ne každý trouba umí otevřít Champagne, tak jak na to...
Champagne není Avanti ani bohemka, chovejte se k ní s gracií.
Otevírání šampaňského může být trochu složité, ale zde jsou kroky, jak správně otevřít láhev šampaňského:
- Před otevřením láhev šampaňského chlaďte alespoň 2-3 hodiny. U chlazené lahve je menší pravděpodobnost, že při otevření přeteče.
- Odstraňte fólii a drátěnou klec z korku. Dávejte pozor, abyste při tom příliš netřásli lahví, mohlo by dojít k přetečení šampaňského.
- Držte láhev pod úhlem 45 stupňů, směřující od sebe a ostatních.
- Položte jednu ruku na korek a druhou ruku na dno láhve.
- Láhev (nikoli korek) pomalu otáčejte a držte ji rukou na místě.
- Měli byste začít cítit, jak se korek uvolňuje, když lahev otáčíte. Jakmile ucítíte, že se korek začíná pohybovat, držte jej pevně na místě a pokračujte v kroucení lahve, dokud korek nevyskočí.
- Při odstraňování korku buďte opatrní, protože může z láhve vylétnout velkou silou. Pomocí ručníku nebo ubrousku zachyťte korek a zabraňte tomu, aby někoho zasáhl.
- Jakmile je korek odstraněn, nalijte šampaňské pomalu do sklenic a nechte bubliny usadit, než nalijte další. Na zdraví!
- Pamatujte, že je důležité otevírat šampaňské bezpečně a zodpovědně. S lahvičkou vždy zacházejte opatrně a dávejte pozor na své okolí.
Tak už víte jak na to a proto Vám s klidným svědomím můžeme představit Champagne vinařského domu Drappier, který koupíte ZDE.